zaterdag 21 maart 2015

Blinde dropster: Brei haak en 'drop' festijn

Blinde dropster: Brei haak en 'drop' festijn
 
Vanmorgen rond 8 uur was het zover; mijn vriendin kwam me ophalen om naar de brei- en haakdagen in Rijswijk te gaan. Haar manlief had aangeboden ons in ieder geval naar het station te brengen en later daar weer op te halen.
Op het station aangekomen zou de trein normaliter van spoor 7 vertrekken, maar daar aangekomen ontdekten we dat dit vandaag niet het geval was. Dus snel weer naar boven en een spurt getrokken naar spoor 3.
We hadden 2 opties voor de overstap op de trein richting Rotterdam en kozen voor Tilburg. We stapten uit en staken het perron over om daar later de trein te nemen. Daar stond echter al een trein klaar die niet de juiste kant op ging, en toen mijn vriendin de info bekeek bleek de geplande trein zelfs helemaal niet te rijden. Snel renden we terug naar de trein waaruit we zojuist waren gekomen en konden gelukkig nog net instappen voor de deuren sloten. In Breda konden we als alternatief op de geplande trein de intercity direct nemen. Ook deze conducteur had al gefloten maar gelukkig zag ze ons en wachtte nog even. En zo kwamen we zelfs nog vroeger dan gepland in Rotterdam waar we nog een trein moesten nemen naar Rijswijk.
Tijdens deze rit hebben we onderweg 2 drops kunnen doen. Eentje in de trein naar Roosendaal en de andere op een bankje van station Rotterdam.
In Rijswijk aangekomen hoefden we de vrouwelijke passanten maar te volgen om bij het evenement te komen. De locatie deed al gelijk een stuk gezelliger aan dan die van vorig jaar in Amersfoort.
We waren nog maar net binnen toen ik door iemand werd aangesproken. "Ben jij Maritha?" " Dan is dat natuurlijk Preston." Het was Wilma, een van de mensen van de anonieme sjaal. Hardstikke leuk om haar te ontmoeten!
We genoten van de vele leuke kraams met garens en accessoires maar rond een uur of 12 werd het natuurlijk tijd voor de inwendige mens en zochten we een tafeltje. Terwijl we daar zaten dropten we stiekum een pakketje op een van de stoelen bij ons tafeltje. We hadden de grootste lol, vooral toen we wegliepen en iemand nog achter ons aan kwam om te vragen of het achtergebleven pakketje misschien van ons was.
Nadat we alles gezien hadden zijn we nog even gaan zitten. Ook toen hebben we weer een 'drop' gedaan.Mijn vriendin werd er ondertussen heel handig in en schoof het op de stoel aan de overkant. Na een paar minuten kwamen er twee dames bij ons aanschuiven en.... natuurlijk vonden zij het pakketje. Wederom kregen we de vraag of het van ons was en wilden ze het naar ons toeschuiven omdat we er eerder zaten. Toch wisten we het zo te spelen dat een van hen het pakketje bij zich stak. Ze vertelde dat ze deze positieve vibe wel kon gebruiken omdat de dag niet helemaal vlekkeloos was verlopen. We hebben nog een poos gezellig met hen zitten praten en toen hebben we ons boeltje gepakt. En dit keer zijn we via Den Haag en Utrecht weer naar huis gereisd waarbij we natuurlijk onderweg nog een 'kleinigheidje' hebben achtergelaten in de trein tussen Rijswijk en Den Haag.
Al met al...... een geslaagde en supergezellige dag die zeker voor herhaling vatbaar is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten